LAKRITSI-SITRUUNAKEKSIT
Vegaaniset sitruunakeksit lakritsin kera
INGREDIENSER
50 g (0,5 dl) kookosöljyä
95 g (0,75 dl) aitoa vaahterasiirappia
1 sitruuna, n. 1 rkl raastettua kuorta ja 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
150 g (3 dl) mantelijauhoa
2 rkl kookosjauhoa
2 tl
0,5 tl ruokasoodaa
hyppysellinen suolaa
Söt tai salt-lakritsia
95 g (0,75 dl) aitoa vaahterasiirappia
1 sitruuna, n. 1 rkl raastettua kuorta ja 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
150 g (3 dl) mantelijauhoa
2 rkl kookosjauhoa
2 tl
0,5 tl ruokasoodaa
hyppysellinen suolaa
Söt tai salt-lakritsia
TILLAGNINGAloita sulattamalla kookosöljy alhaisella lämmöllä pienessä kattilassa. Kun se on sulanut, ota pois liedeltä ja lisää sekaan vaahterasiirappi, raastettu sitruunankuori ja vastapuristettu sitruunamehu.
Ota esille kulho ja sekoita siinä mantelijauho, kookosjauho, lakritsipulveri, ruokasooda ja hyppysellinen suolaa. Kaada nesteiset ainesosat kuivaan seokseen ja sekoita. Laita keksitaikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Taikina voi olla hieman löysää, muttei siihen tarvitse lisätä jauhoja.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja peitä uunipelti leivinpaperilla.
Ota keksitaikina jääkaapista ja pyörittele siitä palloja, n. 25 g (2 tl) per kappale. Laita pallot pellille ja paina niitä kevyesti litteämmiksi.
Suosittelen SÖT tai SALT -lakritsipalojen laittamista jokaiselle taikinapallolle ennen niiden litistämistä. On kuitenkin muistettava, että karkit sisältävät gluteenia ja valkoista sokeria, joten jos nämä aineet eivät sovi si'e, ohita askel.
Paista keksejä uunin keskitasolla n. 10-12 minuuttia ja anna jäähtyä pellillä kokonaan ennen tarjoilua.
