LAKRITSI-SUKLAAFUDGE
Fudge runsaalla lakritsin maulla (n. 40 kpl)
INGREDIENSER
- 3 dl vispikermaa
- 3 dl kidesokeria
- 1 dl muscovadosiirappia
- 50 g voita
- 100 g 70-prosenttista suklaata
- 2 rkl
- Halutessa myös
TILLAGNING
- 1. Sekoita kerma, sokeri ja muscovadosiirappi paksupohjaisessa kattilassa. Keitä seos 120-asteiseksi. Tämä vie noin 25-30 minuuttia.
- 2. Lisää sekaan voi ja anna keittyä vielä 2 minuuttia.
- 3. Pilko suklaa pienempin paloihin. Ota kattila liedeltä ja lisää seokseen suklaahake ja lakritsipulveri. Hämmennä kunnes seos on tasaista.
- 4. Peitä neliskanttinen, n. 20x30 cm vuoka leivinpaperilla. Kaada fudge vuokaan ja anna jäähtyä kokonaan.
- 5. Paloittele haluamasi kokoisiin paloihin. Jos haluat karamelleihin vieläkin enemmän lakritsin makua, voit pyöritellä ne lakritsirakeessa.