LAKRITSI-SEESAMINÄKKILEIPÄ
Maukas näkkäri, joka sopii erinomaisesti juuston tai iltateen kanssa tarjoiltavaksi (1 pellillinen)
INGREDIENSER
- 125 g (2 dl) kuorimattomia seesaminsiemeniä
- 25 g (0,5 dl) kikhernejauhoa
- 25 g (0,5 dl) tattarihiutaleita
- 10 g (1 rkl) psylliumkuorijauhetta (Fiber Husk)
- 2-3 tl calabrialaista lakritsipulveria
- 0,5 tl suolaa
- 45 g (0,5 dl) kookosöljyä
- 220 g (2,5 dl) kuumaa vettä
- Päälle siroteltuna:
- Merisuolaa ja halutessa myös lakritsirakeita
TILLAGNING
- 1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
- 2. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
- 3. Keitä vesi ja kaada se yhdessä kookosöljyn kanssa siemenseoksen joukkoon.
- 4. Sekoita nopeasti kunnes kookosöljy on sulanut ja taikina on tasaista.
- 5. Anna taikinan seistä ja turvota n. 5 minuuttia.
- 6. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille mahdollisimman tasaisesti.
- 7. Sitten mielestäni helpointa on laittaa toinen leivinpaperi taikinan päälle ja painella näkkileipä kaulimen avulla tasaiseksi niin, että se peittää koko pellin.
- 8. Poista leivinpaperi ja ripottele taikinan päälle hieman merisuolaa. Jos haluat näkkileipiin lisää lakritsin makua, voit ripotella päälle myös lakritsiraetta.
- 9. Paista uunin keskitasolla yhteensä 50 minuuttia. Otan itse yleensä taikinan ulos uunista 20 minuutin kuluttua, leikkaan sen paloihin ja laitan sen sitten takaisin uuniin vielä 30 minuutiksi.
- 10. Kun näkkileipä on paistunut, käännä uunista virrat pois ja anna näkkileivän kuivua jälkilämmössä vielä 30-45 minuuttia. Tunnustele, että se on täysin kovettunut ja kuiva. Jos olet leikannut näkkileivän aiemmin paloihin, hajoaa se helposti sopivan kokoisiksi leiviksi. Muutoin se murenee helposti.