LAKRITSI-SEESAMINÄKKILEIPÄ
Maukas näkkäri, joka sopii erinomaisesti juuston tai iltateen kanssa tarjoiltavaksi (1 pellillinen)
ANNELI ANDERSSON
Blomster & Bakverk blomsterochbakverk anneliesblomsterochbakverkINGREDIENSER
125 g (2 dl) kuorimattomia seesaminsiemeniä
25 g (0,5 dl) kikhernejauhoa
25 g (0,5 dl) tattarihiutaleita
10 g (1 rkl) psylliumkuorijauhetta (Fiber Husk)
2-3 tl
0,5 tl suolaa
45 g (0,5 dl) kookosöljyä
220 g (2,5 dl) kuumaa vettä
Päälle siroteltuna:
Merisuolaa ja halutessa myös
TILLAGNING
1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
3. Keitä vesi ja kaada se yhdessä kookosöljyn kanssa siemenseoksen joukkoon.
4. Sekoita nopeasti kunnes kookosöljy on sulanut ja taikina on tasaista.
5. Anna taikinan seistä ja turvota n. 5 minuuttia.
6. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille mahdollisimman tasaisesti.
7. Sitten mielestäni helpointa on laittaa toinen leivinpaperi taikinan päälle ja painella näkkileipä kaulimen avulla tasaiseksi niin, että se peittää koko pellin.
8. Poista leivinpaperi ja ripottele taikinan päälle hieman merisuolaa. Jos haluat näkkileipiin lisää lakritsin makua, voit ripotella päälle myös lakritsiraetta.
9. Paista uunin keskitasolla yhteensä 50 minuuttia. Otan itse yleensä taikinan ulos uunista 20 minuutin kuluttua, leikkaan sen paloihin ja laitan sen sitten takaisin uuniin vielä 30 minuutiksi.
10. Kun näkkileipä on paistunut, käännä uunista virrat pois ja anna näkkileivän kuivua jälkilämmössä vielä 30-45 minuuttia. Tunnustele, että se on täysin kovettunut ja kuiva. Jos olet leikannut näkkileivän aiemmin paloihin, hajoaa se helposti sopivan kokoisiksi leiviksi. Muutoin se murenee helposti.