SUOLAISIA SUKLAA- JA MAAPÄHKINÄPALASIA
Vegaaninen, gluteeniton ja maitoproteiiniton (25 kpl)
Blomster & Bakverk blomsterochbakverk anneliesblomsterochbakverk
ANNELI ANDERSSON
Annelie Andersson pitää Blomster & Bakverk -blogia, joka on ihastuttava yhdistelmä leivontaa, kasvisruokareseptejä ja puutarhanhoitovinkkejä. Blogin kruunaavat kauniit kuvat.
Blomster & Bakverk blomsterochbakverk anneliesblomsterochbakverk
AINESOSAT
SUKLAA
125 g (1,5 dl) kookosöljyä (plus vähän ylimääräistä täytteeseen)
80 g (2 dl) kaakaota
3–4 rkl aitoa vaahterasiirappia
TÄYTE
130 g (1 dl) kermaista maapähkinävoita
2 rkl kookosöljyä
2 rkl vaahterasiirappia
2–3 tl Haupt Salt -lakritsijauhetta
ripaus hiutalesuolaa
25 pientä uunivuokaa (paperi)
125 g (1,5 dl) kookosöljyä (plus vähän ylimääräistä täytteeseen)
80 g (2 dl) kaakaota
3–4 rkl aitoa vaahterasiirappia
TÄYTE
130 g (1 dl) kermaista maapähkinävoita
2 rkl kookosöljyä
2 rkl vaahterasiirappia
2–3 tl Haupt Salt -lakritsijauhetta
ripaus hiutalesuolaa
25 pientä uunivuokaa (paperi)
VALMISTELU
1. Aloita valmistamalla suklaa sulattamalla kookosöljy varovasti pienessä kattilassa. Tarvitset vielä 2 ruokalusikallista öljyä täytteeseen, joten kannattaa sulattaa kaikki kerralla. Aseta pannu sivuun. Mittaa pieneen kulhoon suklaalle tarvitsemasi kookosöljyn määrä ja vatkaa se yhteen kaakaon ja vaahterasiirapin kanssa.
2. Ota pieni vuoka (pakastimeen mahtuva) ja aseta sille 25 paperivuokaa. Täytä jokaiseen vuokaan noin puoli ruokalusikallista suklaata niin, että pohja peittyy. Laita vuoka pakastimeen noin 10–15 minuutiksi.
3. Valmista sillä välin täyte sekoittamalla kaikki ainesosat pienessä kulhossa. Sekoita hyvin lusikalla saadaksesi tasaisen ja hienojakoisen taikinan. Voit maistaa taikinaa ja lisätä suolaa halutessasi. Täyte voidaan joko lusikoida tai pursottaa ulos.
4. Ota pelti pakastimesta ja täytä nyt muotit suolaisella maapähkinätäytteellä. Lisää reilu kerros lähes reunoille asti. Jaa sitten loput suklaasta kaapimalla ruokalusikallinen suklaata täytteen päälle niin, että täyte peittyy. Laita sitten pelti takaisin pakastimeen noin 10–15 minuutiksi jähmettääksesi leivokset. Herkut ovat nyt valmiina kannelliseen purkkiin laitettaviksi. Säilytä ne jääkaapissa ja muista, että suklaa pehmenee nopeasti huoneenlämmössä, joten vain muutama herkku kannattaa ottaa kerrallaan kylmästä.
2. Ota pieni vuoka (pakastimeen mahtuva) ja aseta sille 25 paperivuokaa. Täytä jokaiseen vuokaan noin puoli ruokalusikallista suklaata niin, että pohja peittyy. Laita vuoka pakastimeen noin 10–15 minuutiksi.
3. Valmista sillä välin täyte sekoittamalla kaikki ainesosat pienessä kulhossa. Sekoita hyvin lusikalla saadaksesi tasaisen ja hienojakoisen taikinan. Voit maistaa taikinaa ja lisätä suolaa halutessasi. Täyte voidaan joko lusikoida tai pursottaa ulos.
4. Ota pelti pakastimesta ja täytä nyt muotit suolaisella maapähkinätäytteellä. Lisää reilu kerros lähes reunoille asti. Jaa sitten loput suklaasta kaapimalla ruokalusikallinen suklaata täytteen päälle niin, että täyte peittyy. Laita sitten pelti takaisin pakastimeen noin 10–15 minuutiksi jähmettääksesi leivokset. Herkut ovat nyt valmiina kannelliseen purkkiin laitettaviksi. Säilytä ne jääkaapissa ja muista, että suklaa pehmenee nopeasti huoneenlämmössä, joten vain muutama herkku kannattaa ottaa kerrallaan kylmästä.
SUOLAISIA SUKLAA- JA MAAPÄHKINÄPALASIA
Vegaaninen, gluteeniton ja maitoproteiiniton
suolaisia suklaa- ja maapähkinäpalasia 25 kpl Vegaaninen, gluteeniton ja maitoproteiiniton Paistaminen Anneli Andersson SUKLAA
125 g (1,5 dl) kookosöljyä (plus vähän ylimääräistä täytteeseen)
80 g (2 dl) kaakaota
3–4 rkl aitoa vaahterasiirappia
TÄYTE
130 g (1 dl) kermaista maapähkinävoita
2 rkl kookosöljyä 2
2 rkl vaahterasiirappia
2–3 tl Haupt Salt -lakritsijauhetta
ripaus hiutalesuolaa
25 pientä uunivuokaa (paperi) 1. Aloita valmistamalla suklaa sulattamalla kookosöljy varovasti pienessä kattilassa. Tarvitset vielä 2 ruokalusikallista öljyä täytteeseen, joten kannattaa sulattaa kaikki kerralla. Aseta pannu sivuun. Mittaa pieneen kulhoon suklaalle tarvitsemasi kookosöljyn määrä ja vatkaa se yhteen kaakaon ja vaahterasiirapin kanssa. 2. Ota pieni vuoka (pakastimeen mahtuva) ja aseta sille 25 paperivuokaa. Täytä jokaiseen vuokaan noin puoli ruokalusikallista suklaata niin, että pohja peittyy. Laita vuoka pakastimeen noin 10–15 minuutiksi.
3. Valmista sillä välin täyte sekoittamalla kaikki ainesosat pienessä kulhossa. Sekoita hyvin lusikalla saadaksesi tasaisen ja hienojakoisen taikinan. Voit maistaa taikinaa ja lisätä suolaa halutessasi. Täyte voidaan joko lusikoida tai pursottaa ulos. 4. Ota pelti pakastimesta ja täytä nyt muotit suolaisella maapähkinätäytteellä. Lisää reilu kerros lähes reunoille asti. Jaa sitten loput suklaasta kaapimalla ruokalusikallinen suklaata täytteen päälle niin, että täyte peittyy. Laita sitten pelti takaisin pakastimeen noin 10–15 minuutiksi jähmettääksesi leivokset. Herkut ovat nyt valmiina kannelliseen purkkiin laitettaviksi. Säilytä ne jääkaapissa ja muista, että suklaa pehmenee nopeasti huoneenlämmössä, joten vain muutama herkku kannattaa ottaa kerrallaan kylmästä.
125 g (1,5 dl) kookosöljyä (plus vähän ylimääräistä täytteeseen)
80 g (2 dl) kaakaota
3–4 rkl aitoa vaahterasiirappia
TÄYTE
130 g (1 dl) kermaista maapähkinävoita
2 rkl kookosöljyä 2
2 rkl vaahterasiirappia
2–3 tl Haupt Salt -lakritsijauhetta
ripaus hiutalesuolaa
25 pientä uunivuokaa (paperi) 1. Aloita valmistamalla suklaa sulattamalla kookosöljy varovasti pienessä kattilassa. Tarvitset vielä 2 ruokalusikallista öljyä täytteeseen, joten kannattaa sulattaa kaikki kerralla. Aseta pannu sivuun. Mittaa pieneen kulhoon suklaalle tarvitsemasi kookosöljyn määrä ja vatkaa se yhteen kaakaon ja vaahterasiirapin kanssa. 2. Ota pieni vuoka (pakastimeen mahtuva) ja aseta sille 25 paperivuokaa. Täytä jokaiseen vuokaan noin puoli ruokalusikallista suklaata niin, että pohja peittyy. Laita vuoka pakastimeen noin 10–15 minuutiksi.
3. Valmista sillä välin täyte sekoittamalla kaikki ainesosat pienessä kulhossa. Sekoita hyvin lusikalla saadaksesi tasaisen ja hienojakoisen taikinan. Voit maistaa taikinaa ja lisätä suolaa halutessasi. Täyte voidaan joko lusikoida tai pursottaa ulos. 4. Ota pelti pakastimesta ja täytä nyt muotit suolaisella maapähkinätäytteellä. Lisää reilu kerros lähes reunoille asti. Jaa sitten loput suklaasta kaapimalla ruokalusikallinen suklaata täytteen päälle niin, että täyte peittyy. Laita sitten pelti takaisin pakastimeen noin 10–15 minuutiksi jähmettääksesi leivokset. Herkut ovat nyt valmiina kannelliseen purkkiin laitettaviksi. Säilytä ne jääkaapissa ja muista, että suklaa pehmenee nopeasti huoneenlämmössä, joten vain muutama herkku kannattaa ottaa kerrallaan kylmästä.