LAKRITSI-VADELMAPANNACOTTA

Perinteinen italialainen jälkiruoka lakritsilla höystettynä(4 annosta)

FREDRIK NYLÉN

Fredrik Nylén tuli toiseksi TV-ohjelmassa "Koko Ruotsi Leipoo" vuonna 2013. Fredrik on intohimoinen leipoja, joka bloggaa Allas -aikakauslehden nettisivuilla ja on kirjoittanut kirjan Fredriks Fika - Bakat med glädje.

INGREDIENSER

  • VADELMAPANNACOTTA
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl tuoreita tai pakastettuja vadelmia
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 liivatelehti
  • LAKRITSIPANNACOTTA
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl aasialaista salmiakkipulveria
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 liivatelehti

TILLAGNING

  • Vadelmapannacotta on tehty kahdesta puolittaisesta reseptistä kerrosten luomiseksi. Pannacotta voidaan myös tehdä kahdesta kerroksesta (vadelma- ja lakritsikerros), jos halutaan säästää aikaa.
  • VADELMAPANNACOTTA
  • 1. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä viisi minuuttia.
  • 2. Kuumenna kerma, vadelma ja sokeri kattilassa. Ota seos liedeltä, kun siihen ilmestyy ensimmäinen kupla. Siivilöi neste siementen poistamiseksi.
  • 3. Purista vesi liivatelehdestä ja liuota se lämpimään kermaseokseen. Kaada valmis seos lasiin ja laita pannacotta jääkaappiin hyytymään 30 minuutiksi.
  • LAKRITSIPANNACOTTA
  • 1. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä viisi minuuttia.
  • 2. Kuumenna kerma, lakritsipulveri ja sokeri kattilassa. Ota seos liedeltä, kun siihen ilmestyy ensimmäinen kupla. Liuota puristettu liivatelehti lämpimään kermaseokseen.
  • 3. Kaada valmis lakritsipannacotta lasiin ja anna jäähtyä jääkaapissa kokonaan. Tarjoile vadelmien, pienten marenkien ja yrttien kera.


LAKRITSI-VADELMAPANNACOTTA

Perinteinen italialainen jälkiruoka lakritsilla höystettynä(4 annosta)

Populärt

Svenskjävlar! (ruotsalaiset pirulaiset)
MAAILMAN SUOLAISIN LAKRITSI
1-3 työpäivää
Lisää ostoskoriin
Adventtikalenteri 2024
3-6 työpäivää
Lisää ostoskoriin
Pastille Calabria
1-3 työpäivää
Lisää ostoskoriin
Salmiakpulver
1-3 työpäivää
Lisää ostoskoriin
Kirjaudu sisään