LAKRITSI-VADELMAPANNACOTTA
Perinteinen italialainen jälkiruoka lakritsilla höystettynä(4 annosta)
INGREDIENSER
- VADELMAPANNACOTTA
- 2 dl kermaa
- 2 dl tuoreita tai pakastettuja vadelmia
- 2 rkl kidesokeria
- 1 liivatelehti
- LAKRITSIPANNACOTTA
- 2 dl kermaa
- 2 rkl aasialaista salmiakkipulveria
- 2 rkl kidesokeria
- 1 liivatelehti
TILLAGNING
- Vadelmapannacotta on tehty kahdesta puolittaisesta reseptistä kerrosten luomiseksi. Pannacotta voidaan myös tehdä kahdesta kerroksesta (vadelma- ja lakritsikerros), jos halutaan säästää aikaa.
- VADELMAPANNACOTTA
- 1. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä viisi minuuttia.
- 2. Kuumenna kerma, vadelma ja sokeri kattilassa. Ota seos liedeltä, kun siihen ilmestyy ensimmäinen kupla. Siivilöi neste siementen poistamiseksi.
- 3. Purista vesi liivatelehdestä ja liuota se lämpimään kermaseokseen. Kaada valmis seos lasiin ja laita pannacotta jääkaappiin hyytymään 30 minuutiksi.
- LAKRITSIPANNACOTTA
- 1. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä viisi minuuttia.
- 2. Kuumenna kerma, lakritsipulveri ja sokeri kattilassa. Ota seos liedeltä, kun siihen ilmestyy ensimmäinen kupla. Liuota puristettu liivatelehti lämpimään kermaseokseen.
- 3. Kaada valmis lakritsipannacotta lasiin ja anna jäähtyä jääkaapissa kokonaan. Tarjoile vadelmien, pienten marenkien ja yrttien kera.