LAKRITSIKAKKU MAAILMAN PARHAASTA LAKRITSISTA JA VIOLETTIA JÄÄTELÖÄ
Lakritsikakku, jonka täytteenä on Svenskjävlar!
JENNY FINN
Blogg jennysrumochspis
AINESOSAT
LAKRITSIMUTAKAKKU
150 g voita
3 munaa
3 dl tomusokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
Chokade Svenskjävlar
VIOLETTI JÄÄTELÖ
5 dl kuohukermaa
1 tölkki kondensoitua maitoa
Violessens (saatavilla hyvin varustetuista kaupoista tai tilattava verkosta)
Violetti elintarvikeväri ei ole pakollinen ainesosa, mutta se antaa kirkkaan violetin sävyn, joka näyttää hienommalta.
150 g voita
3 munaa
3 dl tomusokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
Chokade Svenskjävlar
VIOLETTI JÄÄTELÖ
5 dl kuohukermaa
1 tölkki kondensoitua maitoa
Violessens (saatavilla hyvin varustetuista kaupoista tai tilattava verkosta)
Violetti elintarvikeväri ei ole pakollinen ainesosa, mutta se antaa kirkkaan violetin sävyn, joka näyttää hienommalta.
VALMISTUS
LAKRITSIMUTAKAKKU
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Pane leivinpaperi 22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle.
3. Sulata voi.
4. Vatkaa munia ja sokeria kevyesti ja sekoita joukkoon voi.
5. Sekoita jauhot, kaakao ja vaniljasokeri ja siivilöi taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
6. Kaada taikina muottiin. Jaa chockade Svenskjävlarana ja lisää niin monta makeista kuin haluat ja luulet riittävän taikinaan.
7. Paista uunin alaosassa noin 12 minuuttia. Kun kakku on kiinteä ulkoreunoilta mutta vähän liikkuvaa keskeltä, se on valmista.
8. Anna jäähtyä hieman ja laita kakku jääkaappiin jähmettymään, mieluiten yön yli.
VIOLETTIJÄÄTELÖ
1. Vaahdota kerma, kunnes siihen jää pehmeitä kohoamia vatkainta nostettaessa.
2. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa vielä hieman.
3. Mausta violettiesanssilla ja maista, milloin sitä on omaan makuusi riittävästi.
4. Sekoita joukkoon elintarvikeväri, jotta jäätelö saa kauniin violetin värin.
5. Kaada taikina muottiin, jonka tilavuus on 1,5 litraa.
6. Peitä muovikelmulla ja pakasta vähintään 6 tuntia. Tarjoile lakritsikakku jäätelön kanssa ja ripottele päälle viipaloituja chockadesvenskjävlar-lakritseja.
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Pane leivinpaperi 22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle.
3. Sulata voi.
4. Vatkaa munia ja sokeria kevyesti ja sekoita joukkoon voi.
5. Sekoita jauhot, kaakao ja vaniljasokeri ja siivilöi taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
6. Kaada taikina muottiin. Jaa chockade Svenskjävlarana ja lisää niin monta makeista kuin haluat ja luulet riittävän taikinaan.
7. Paista uunin alaosassa noin 12 minuuttia. Kun kakku on kiinteä ulkoreunoilta mutta vähän liikkuvaa keskeltä, se on valmista.
8. Anna jäähtyä hieman ja laita kakku jääkaappiin jähmettymään, mieluiten yön yli.
VIOLETTIJÄÄTELÖ
1. Vaahdota kerma, kunnes siihen jää pehmeitä kohoamia vatkainta nostettaessa.
2. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa vielä hieman.
3. Mausta violettiesanssilla ja maista, milloin sitä on omaan makuusi riittävästi.
4. Sekoita joukkoon elintarvikeväri, jotta jäätelö saa kauniin violetin värin.
5. Kaada taikina muottiin, jonka tilavuus on 1,5 litraa.
6. Peitä muovikelmulla ja pakasta vähintään 6 tuntia. Tarjoile lakritsikakku jäätelön kanssa ja ripottele päälle viipaloituja chockadesvenskjävlar-lakritseja.